top of page

Boeken

Liefdevolle Vriendelijkheid-boek.jpg

In dit inspirerende boek laat Sharon Salzberg ons zien hoe het boeddhistische pad van 'liefdevolle vriendelijkheid' (metta) kan helpen het stralende en vreugdevolle middelpunt van ons wezen te ontdekken. Het leren leven met liefdevolle vriendelijkheid is een revolutionaire praktijk. Het stelt ons in staat het leven een radicaal andere richting te geven, in onszelf werkelijk geluk te ervaren en anderen met oprecht mededogen te benaderen

 

Sharon Salzberg is een van de bekendste Amerikaanse meditatieleraren. Samen met Jack Kornfield en Joseph Goldstein richtte ze in 1975 de inmiddels beroemde Insight Meditation Society op, die sindsdien een grote rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van het boeddhisme in het Westen. Uitgangspunt van haar onderricht is de beoefening van mindfulness en liefdevolle vriendelijkheid.

Lees meer over liefdevolle vriendelijkheid in deze blog.

Liefdevolle Vriendelijkheid

Auteur: Sharon Salzberg

207 pagina's

Uitgever: Milinda Uitgevers B.V.

Verkrijgbaar als paperback

Prijs: € 22,75

Cover Zaak van zacht werken.png

Voor ondernemende en creatieve mensen die eigenlijk geen tijd hebben om dit boek te lezen, omdat ze hard moeten werken. In dit boek leer je hoe je nooit meer hoeft te rennen en te haasten, omdat je leert hoe je tijd gaat maken. Zo krijg je alle tijd. Altijd. Daarnaast reken je af met de zombie in jezelf en word je een creatieve bouwer. Je leert hoe je stap voor stap op weg gaat naar het waarmaken van jouw dromen. Ook ontdek je wanneer je kijkt met de bril van schaarste en wat je moet doen om overvloed te zien en ervaren.

 

Dr. ir. Ellen de Lange-Ros helpt ondernemers en zelfstandigen sneller te groeien. Toen ze zag dat veel ondernemers niet alleen een gebrek aan klanten hebben, maar ook aan tijd, schreef ze dit boek, over tijd maken en zacht werken.

Lees onze mening over dit boek in deze blog.

Een zaak van zacht werken

Auteur: Ellen De Lange-Ros

Uitgever Faxion

Prijs: € 20

Geluk en optimisme.jpeg

Dit boek leert je niets minder dan een gelukkiger leven te leiden. Het laat zien hoe je meer kunt genieten van de dingen om je heen en geluk kunt halen uit kleine, mooie momenten. Je leert om niet alsmaar te streven naar meer, maar juist stil te staan bij wat er nu is. Ook helpt het je om positieve gedachten over de toekomst te formuleren.

 

Dr. Madelon Peters is hoogleraar experimentele gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Maastricht. Dr. Elke Smeets is als psychologe gespecialiseerd in positieve psychologie en zelfcompassie. Ze is opleidingsdirecteur bij Allegre in België en als gastdocent verbonden aan de Universiteit van Maastricht.

Lees onze mening over dit boek in deze blog.

Geluk en optimisme

Auteurs: Madelon Peters & Elke Smeets

Uitgeverij Nieuwezijds

176 pagina’s 

Verkrijgbaar als paperback

Prijs paperback: € 19,95

Eerlijk over yoga.jpeg

Eerlijk over yoga is voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd of het een goed idee is om op je hoofd te balanceren, of je met yoga een depressie kunt bestrijden en hoe het nou precies zit met die tantrische seks. Kortom, verplichte kost voor de geïnteresseerde yogabeoefenaar en iedereen die overweegt ermee te beginnen!

 

William J. Broad is wetenschapsjournalist bij The New York Times en al veertig jaar fanatiek yogabeoefenaar. Voor zijn werk ontving hij meerdere onderscheidingen, waaronder een Emmy Award en twee Pullitzer-prijzen

Lees onze mening over dit boek in deze blog.

Eerlijk over yoga

Auteur: William Broad

Uitgeverij Maven Publishing

390 pagina’s 

Verkrijgbaar als paperback en e-book

Prijs paperback: € 25,-

alsikhetleven-195x300.jpg

Als ik het leven over mocht doen van Bronnie Ware is een zeer inspirerend boek.

Bronnie werkte jarenlang als verpleegkundige met stervenden. Ze bracht de laatste 3 tot 12 weken van hun leven met deze mensen door. De gesprekken die ze met hen had gingen bijna altijd over de lessen die ze hadden geleerd. In haar boek beschrijft ze de vijf belangrijkste levenslessen van stervenden, terwijl ze terugkeken op hun leven. Waarvan hadden ze spijt? Wat hadden ze eigenlijk wel willen doen maar hebben ze nooit gedaan? Een aangrijpend boek dat gaat over de echte dingen van het leven. 

Lees onze mening over dit boek in deze blog.

Als ik het leven over mocht doen

Auteur: Bronnie Ware

A.W. Bruna Uitgevers

352 pagina’s 

Verkrijgbaar als paperback en e-book

Prijs paperback: € 19,99

bottom of page