top of page

THINK LESS

DO LESS

ENJOY MORE

Gratis Meditaties

Hier vind je gratis begeleide meditaties die een ondersteuning kunnen zijn in moeilijke, stressvolle, pijnlijke momenten. Of gewoon om van te genieten, tot rust te komen en mooie momenten nog dieper te ervaren.

Ook als je geen ervaring hebt met mediteren. 

De meditaties komen uit de mindfulness, heartfulness en relaxatietherapie. En er zijn zowel korte als lange meditaties. Je kan op elk moment kiezen waar je het meeste nood hebt.

Paar mediteren

MINDFULNESS MEDITATIES

Mindfulness is een manier om zonder oordelen aandacht te geven aan je ervaring van het moment. Je voelt wat je doet terwijl je het doet én je geeft ook aandacht aan je gedachten, emoties en lichaamsgewaarwordingen. Je leert in het hier en nu te zijn, meer open te staan en je aandacht beter te focussen. Daarnaast ontwikkel je een mildere manier van kijken naar wat er is, zonder te (ver)oordelen. 

 

Niet alleen helpt mindfulness je veel ontspannender met moeilijkheden om te gaan en minder te piekeren, het helpt je ook meer open te staan en meer van het leven te genieten.

HEARTFULNESS MEDITATIES

Net zoals je bij mindfulness traint om met bewuste aandacht een niet-oordelende houding aan te nemen, kun je met heartfulness je vriendelijkheid en mededogen trainen. Deze meditaties leren je vooral milder en minder oordelend te zijn voor jezelf en voor anderen. Daarnaast worden ook dankbaarheid en waardering gecultiveerd. Waarden die heel sterk bijdragen tot een gelukkig leven. 

Neem even tijd om te onthaasten met milde aandacht voor jezelf en je lichaam.

Pure Blog Ontspanningsoefening - 2.jpg
Slaap van de vrouw

RELAXATIE- EN SLAAPMEDITATIES

Deze oefeningen en meditaties zijn erop gericht om diepe ontspanning te ervaren. Zo kan meditatie ook bij het slapen een grote rol spelen, om sneller in te slapen of voor een betere nachtrust in het algemeen.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die mediteren langere tijd in hun diepe slaap doorbrengen.

Deze meditaties helpen om (stressvolle) gedachten los te laten. Dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid stresshormonen in je lichaam daalt, waardoor je je rustiger voelt en beter in slaap valt.

HOE WERKT HET?

Wil je graag aan de slag gaan met deze meditaties?

Wanneer je klikt op de knop hieronder, krijg je toegang tot het ledengedeelte van de PURE ACADEMY.

Daar vind je een waaier aan meditaties, onderverdeeld in verschillende categorieën. Er zijn zowel lange als korte meditaties, voor elk moment van de dag.

Alle meditaties zijn in het Nederlands en werden door onszelf ingesproken. 

Als je je nu aanmeldt, krijg je onbeperkt en overal toegang tot deze meditaties en toekomstige aanvullingen.

JA, IK WIL GRAAG TOEGANG TOT DE

GRATIS MEDITATIES.

bottom of page