PURE Academy

Mindfulness

Online training

DE ESSENTIE VAN MINDFULNESS

STAP VOOR STAP UITGELEGD

EN PRAKTISCHE TOEPASSINGEN IN JE DAGELIJKS LEVEN.

Heb je last van:
 

 • piekeren of negatieve gedachten?

 • werkstress of burn-out?

 • somberheid?

 • chronische pijn en de emotionele gevolgen van ernstige ziekte?

 • geestelijke klachten op het gebied van angst, spanning en onrust?

 • lichamelijke klachten die stress-gerelateerd zijn, zoals hoge bloeddruk, psoriasis, vermoeidheid, slapeloosheid?

Of heb je geen bijzondere klachten, maar wil je bewuster leven en intenser genieten van het leven?

Dan kan deze online training jou helpen!

Zeker 15% van de werknemers krijgt tijdens de loop van zijn of haar carrière te  maken met een burn-out.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

In deze online training leer je afstand te nemen van de situatie die jou stress, pijnlijke emoties of ongemak bezorgt. Door ruimte te maken tussen jou en het probleem kan je bewust een keuze maken hoe je erop reageert. In plaats van op automatische piloot te reageren, bekijk je de situatie vanop afstand en je bepaalt hoe je er vervolgens het best kunt op reageren.

 

Via eenvoudige basistechnieken uit de mindfulness (MBCT) leer je hoe je je gedachten kunt loslaten en hoe je negatieve denkpatronen kunt ombuigen. Zo hebben je gedachten minder impact op hoe je je voelt en gedraagt. Je wordt meer ontspannen en krijgt meer grip op je leven. 

Verder leer je ook anders omgaan met je emoties, door de situatie en wat je voelt volledig onder ogen te zien. Mindful zijn betekent dat al je emoties er mogen zijn, de leuke en de minder leuke. Dit maakt je gevoelswereld veel rijker en kleurrijker. Door je pijn te accepteren kan er transformatie komen. Gevoelens zijn niet goed of slecht, het zijn eenvoudigweg gevoelens. Licht is niet beter dan donker, licht en donker zijn gelijkwaardig en allebei waardevol. Net als je emoties.
Je leert zowel de pijn als het plezier, en elke nuance daartussen, te omarmen en daarmee elk moment ten volle te leven. Dat is vreugde en échte vrijheid!

En verder leert mindfulness ook om meer te genieten van het moment, zo kan het alledaagse heel bijzonder worden! 

Veel van de voordelen van mindfulness zijn inmiddels wetenschappelijk bewezen:

minder stress 

betere emotionele balans

helpt bij angst

voorkomt herval in depressie

beter omgaan met pijn

meer mentale veerkracht

toename in creativiteit

het nemen van betere beslissingen

betere focus en concentratie

betere en kwalitatievere nachtrust

verhogen van het algehele gevoel van geluk

Wetenschappelijk onderbouwde

mindfulness & stressreductie technieken

 

.

 VOOR WIE?

Aangezien je deze online training op je eigen tempo kunt volgen, waar en wanneer je maar wilt, is deze uitermate geschikt voor drukbezette mensen.

Mindfulness is geschikt voor iedereen die de beste versie van zichzelf wil worden en is in het bijzonder geschikt voor mensen die:

zich gestresseerd voelen

de hele dag piekeren en het gevoel hebben dat hun gedachten nooit stoppen

zich vaak zorgen maken

tegen een burn-out aanlopen

vaak onrustig zijn

slecht slapen

meer in het hier en nu willen leven en minder op de automatische piloot

Mindfulness is niet geschikt voor mensen die een acute depressie hebben, een psychose hebben, te lijden hebben aan schizofrenie of aan een persoonlijkheidsstoornis, eveneens is dit programma ongeschikt voor mensen die te kampen hebben met verslaving of middelenmisbruik. 

Deze training kan geen enkele therapie vervangen. Bij lichamelijke en/of psychische klachten dient men de huisarts of behandelend therapeut te raadplegen.

You can't stop the waves, but you can learn to surf.

- Jon Kabat-Zinn -

HET OVERKWAM OOK MIJ...

Een 10-tal jaar geleden... ik was constant moe, ik sliep slecht, had vaak hoofdpijn, was heel regelmatig ziek en had weinig zin om dingen te ondernemen. Uit een bloedanalyse bleek dat ik klierkoorts had.  

Als ik er nu op terugkijk, zat ik in die periode tegen een burn-out aan.

Een van de kenmerken van een burn-out is dat het er langzaam insluipt. Meestal heb je het pas door als het te laat is.

Ik had een heel stresserende job waar ik totaal geen voldoening uit haalde. Ik had relatieproblemen en voelde me heel onzelfzeker.

Op zoek naar een oplossing voor mijn problemen en klachten ging ik in therapie, wat mij gesterkt heeft om enkele belangrijke stappen te zetten die mijn leven zouden veranderen. Ik stapte uit mijn relatie en ging een opleiding volgen tot gezondheidstherapeut. Kort nadien veranderde ik ook naar een 4/5 job bij een organisatie die mindfulness trainingen geeft.

Zo leerde ik mindfulness kennen en volgde ik de opleiding tot mindfulness trainer.

Deze twee opleidingen hebben mij heel sterk persoonlijk laten groeien en openbloeien. Er ging een totaal nieuwe wereld voor mij open! Ondanks dat het een drukke periode was, voelde ik een diepe innerlijke rust en veerkracht.

Later, toen ik een praktijk gestart ben als gezondheidscoach, merkte ik dat de meeste mensen allerlei klachten hadden die te maken hadden met stress. Ik herkende veel van mijn eigen vroegere problemen bij hen. Stress bleek de oorzaak van vele lichamelijke, mentale en emotionele problemen!

Om deze mensen nog beter te kunnen begeleiden heb ik mij verder verdiept in de relaxatietherapie en de burn-out problematiek. 

Ook yoga was voor mij een grote ondersteuning, waardoor ik ook een yoga opleiding ben gaan volgen en mij nog steeds verder in verdiep. Het is een boeiende wereld!

Dankzij het pad dat ik afgelegd heb en dat niet altijd even gemakkelijk was, heb ik geleerd om een diepe innerlijke rust te bewaren, ook in moeilijker periodes. Ik heb ook ontdekt hoe ik meer van het leven kan genieten en de vrijheid heb om dingen te doen die ik écht graag doe en die mij energie geven.  

De essentie van mindfulness

stap voor stap uitgelegd

en praktische toepassingen in je dagelijks leven

HET ONLINE PROGRAMMA

Wil jij ook graag die constante stroom van gedachten leren loslaten? Ben je het beu om als een kip zonder kop door het leven te rennen? Wil je meer kunnen genieten van je leven, ondanks de vele uitdagingen van onze hectische maatschappij?

Dan hebben we goed nieuws voor jou!

We hebben namelijk een online mindfulness training voor je samengesteld waarin je de belangrijkste inzichten en technieken uit de mindfulness leert. 

Hoe werkt het?

 

Wanneer je je inschrijft via de knop hieronder, krijg je toegang tot het ledengedeelte van de PURE ACADEMY.

Daar vind je 8 modules met verschillende lessen. Een les kan bestaan uit tekst of een audiobestand met een oefening. Je krijgt niet enkel theoretische uitleg, maar vooral praktische oefeningen en hoe je die in je dagelijkse leven kunt integreren. Soms is dit een oefening die je altijd en overal kunt doen. Andere keren is dit een oefening waar je echt even voor moet gaan zitten. Je hoeft dus alleen maar te gaan zitten en te luisteren wat er gezegd wordt. 

Als je je nu aanmeldt voor de online training, krijg je onbeperkt en overal toegang tot de 8 modules van de training en toekomstige updates:

 1. Wat is mindfulness?

 2. De beginnergeest

 3. Mindfulness en de adem

 4. Mindfulness en het lichaam

 5. Mindful omgaan met gedachten

 6. Mindful omgaan met moeilijkheden

 7. Eerste hulp bij stress

 8. Hoe nu verder?

JA, IK WIL GRAAG AAN DE SLAG MET

MINDFULNESS.

 

Krijg onbeperkt toegang

tot de volledige online basistraining 

voor slechts €147

Na 30 dagen niet tevreden over de kwaliteit?

Dan krijg je gewoon je geld terug! 

Mocht de cursus je om de een of andere reden echt niet bevallen,

dan geven wij jou je geld terug.

We willen mensen graag de voordelen van Steps of Joy laten ervaren

en ze echt verder helpen.

Is dit niet het geval? Stuur ons dan een mailtje en we storten je geld terug.

 • Facebook - Grey Circle
 • Twitter - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle