top of page

De dingen zien zoals ze écht zijn.


Het zeewater was helder en had een blauwgroene schijn. Alleen de kleine golfjes die rustig tegen ons bootje kabbelden braken de stilte. Ik had de tijd genomen om ons even helemaal af te zonderen van de drukte uit de stad. Er hingen zware wolken maar het zou vandaag niet regenen. En plotseling horen we een gekwetter. Ik keek om en was oog in oog met twee dolfijnen die ons vrolijk begroetten.

Kan je het scenario voor je zien? Nochtans zie je enkel zwarte lettertjes op een witte achtergrond. Toch heb je het beeld gezien terwijl je dit aan het lezen was. Met andere woorden, je kan min of meer de beelden zien die ik in gedachten had. Maar het gebeurt onbewust.

Als je het subtiele waarnemen traint dan activeer je ook je verbeeldingsvermogen. Dan is het zoals Einstein zei: met logica kom je van A naar B, met verbeelding kom je overal. Met verbeelding ben je de adelaar die omhoog vliegt. Het perspectief verandert. Je ziet de velden en de bossen, de bergen en de rivieren. Je ziet de weg die van A naar B gaat. En je ziet waar er gevaar is, welke omwegen je kan nemen en waar het vruchtbaar is. En dat terwijl je volop geniet van het uitzicht en van je vlucht. Meer zien is fascinerend! Je krijgt meer inzicht en je kan juistere keuzes maken. Daardoor kunnen dingen veranderen die anders ons leven blokkeren.

Hoe werkt dat nu?

1. Stap één: ogen sluiten

De beelden die je binnen krijgt zie je met een “derde oog”. Dat bevindt zich ter hoogte van je voorhoofd en het vertaalt de informatie naar beelden in je hersenen. Daarom is het vaak gemakkelijker om de ogen te sluiten om die subtielere informatie te bekomen. Dan schakel je de informatie die je via je fysische ogen binnenkrijgt uit en kan je je meer concentreren op die subtielere waarneming. Dus een eerste stap is om je ogen te sluiten.

2. Stap twee: rust in je hoofd brengen

Normaal gezien kan iedereen wel beelden zien. Net zoals je beelden kan zien als je droomt. Maar zoals bij alles, heeft de ene meer talent als de andere, maar iedereen kan het wel trainen. Je hoeft geen getalenteerde topsporter te zijn om te kunnen genieten van een sport. Er zijn wel factoren die het zien van beelden moeilijk maken. Eén ervan is stress. Dan wordt het natuurlijk moeilijk om helder waar te nemen. De tweede stap is om rust in je hoofd te brengen.

3. Stap drie: aandacht focussen

De derde stap is je aandacht focussen. Op wat ga je focussen? Waar wil je meer informatie over, waarover wil je meer beelden zien? Misschien hoe je je huis gaat herop frissen en herschikken? Je kan ook eens anders kijken naar je geliefde, welke beelden verschijnen er in de verbinding tussen jullie harten? Wie weet zijn het twee dolfijnen die kwetteren en je vrolijk begroeten om mee te spelen?

4. Stap vier: verbeelding met gevoel verbinden

De vierde stap is je verbeelding met je gevoel verbinden. De interpretatie van beelden is het moeilijkste deel. Als je dolfijnen ziet in het hart dan weet je dat er in de beleving van je liefde speelsheid en levensvreugde zit.

De dingen zien zoals ze echt zijn.

In het Oosten wordt het “derde oog” gezien als de vernietiger van de illusie. En dat klopt ook. Via beelden kom je veel dichter bij wat er echt leeft. Want wij lopen vaak rond met allerlei gedachten van hoe-het-zou-moeten-zijn. Vaak hebben we ook een verkeerd zelfbeeld. Of we worden niet gezien zoals we echt zijn. De dingen zien zoals ze echt zijn, dat is waar het om gaat. En beelden die je kan zien geven net zoals dromen, heel waardevolle informatie.

Soms kunnen het ook minder leuke beelden zijn. De kunst is om compassievol te kijken. Dat betekent dat je dieper en verder gaat kijken want achter ieder beeld ligt een verlangen. En zo ontdek je hoe je die kan vervullen.

En dat is zo mooi aan verbeelding zoals die gebruikt wordt in een Aura Reading. Daar wordt op een gestructureerde manier gekeken wat er gebeurt. Dat geeft een dieper inzicht van jouw kracht en jouw potentieel maar ook van de valkuilen en hindernissen. Het geeft als het ware een adelaarsperspectief van de weg die je aan het gaan bent. En van daaruit kan je zelf kiezen hoe je verder gaat. Dat kan soms zelfs vele jaren ergernis besparen.

Kleine visualisatie oefening

Visualisatie helpt om beelden op te roepen. Misschien kan je hierna even je ogen sluiten en je visualiseren dat je in een haven naar een bootje toestapt. Je kruipt erin en je gaat met het bootje de zee in. Wat later zie je in de verte een eiland en een mooie baai. Daar gooi je je anker uit en je wacht terwijl je geniet van de zon en het mooie landschap.

Hoe wordt het in je hoofd, welk gevoel krijg je? Als je liever een ander scenario uitdenkt dan kan dat natuurlijk ook. De bedoeling is dat het aangenaam is. En dan ga je verder focussen op wat er gebeurt, net zoals je naar een film gaat kijken.

De visualisatie brengt de verbeeldingsmachine op gang. Kijk dan wat er gebeurt ... gaat het stormen of komen er dolfijnen? Welke gevoelens krijg je erbij? Misschien wil je iets doen en dat mag dan ook. En als het genoeg is geweest, kan je met het bootje en de nieuwe ervaringen terugkeren naar de haven.

De bedoeling van de oefening is dat je even kan proeven van de rijke en wonderlijke wereld van subtiel waarnemen.

Welke mooie ervaringen heb jij met verbeelding?

Laat het ons weten en schrijf een reactie hieronder!

bottom of page