top of page

De sleutel om weerstand te doorbreken


De meeste mensen laten hun gedachten in beslag nemen door wat er in het verleden verkeerd is gegaan en laten daardoor hun toekomst bepalen. In plaats van verbeelding en ware verlangens hun leven te laten sturen.


Elke toekomst is mogelijk, maar je kunt geen andere krijgen als je je blijft richten op dezelfde negatieve overtuigingen en verwachtingen. Als je gelooft dat je moet zwoegen in een job die je haat om geld te verdienen, zul je altijd in dat hamsterwiel blijven lopen. Als je gelooft dat relaties moeilijk zijn of dat er geen goede mannen/vrouwen bestaan, zul je op deze gebieden altijd tegenslag ondervinden.


Je overtuigingen en verwachtingen bestendigen de realiteit waarin je leeft. Wachten tot de omstandigheden veranderen zodat je je beter kunt voelen over je realiteit is een gokspel. Maar je focus verleggen naar jouw visie kan je op een pad zetten dat veel duurzamer is dan hopen of wensen dat de dingen anders waren.


De weerstand die je nu voelt om te geloven dat deze toekomstvisie mogelijk is, is jouw kompas om de kloof te overbruggen tussen waar je nu bent en waar je zou willen zijn.Wanneer je deze weerstand tegenkomt, stel jezelf dan de volgende vragen:


 • Wat geloof ik over mezelf om me zo te voelen?

 • Wat geloof ik over mezelf om op deze manier te denken?

 • Wat geloof ik over mezelf om me te gedragen zoals ik me nu gedraag?

 • Wat geloof ik over mezelf om te ervaren wat ik ervaar?


Deze krachtige vragen kunnen licht werpen op jouw negatieve overtuigingen. Bijvoorbeeld, als je antwoord op een van deze vragen iets was als:


 • Ik ben vast niet goed genoeg.

 • Ik ben niet belangrijk genoeg.

 • Ik zal wel niet verdienstelijk genoeg zijn.

 • Ik ben niet krachtig genoeg.


Nu heb je een antwoord op de vraag waarom je realiteit omstandigheden creëert waarin je je zo voelt.


Om je omstandigheden te veranderen zodat je je toekomstvisie kunt manifesteren in je werkelijkheid, begin je de perspectieven achter deze beperkende uitspraken te onderzoeken. Wanneer je de perspectieven ontkracht die dit soort gedachten en gevoelens in stand houden, wordt de kloof tussen waar je bent en waar je zou willen zijn een stuk kleiner. Je begint je lichter te voelen als je weerstand begint weg te vallen.


Het onderzoeken van overtuigingen die je machteloos maken, is een van de eenvoudige maar zeer effectieve processen de aangeleerd worden in onze STEPS online training.


En ik weet dat het eng kan zijn om naar die onbewuste overtuigingen te gaan. Dat is één van de redenen waarom de meeste mensen niet de veranderingen realiseren die ze wensen in hun leven. Of anders bereiken ze het door te proberen hun omstandigheden te beheersen, zoals vechten en anderen de schuld geven.


Maar ik kan je zeggen dat, hoewel het een beetje ongemakkelijk voelt, ik mezelf nooit slechter gevoeld heb na het uitvoeren van dit proces. Het wordt alleen maar lichter, en lichter naarmate je al die bagage wegneemt en je je toekomstvisie dichter en dichter ziet komen.Laat me afsluiten met volgende vragen:


 • Zou het niet geweldig voelen om eindelijk het leven te leiden dat helemaal bij je past?

 • Zou het niet ongelooflijk zijn om je levendig, blij en vol voldoening te voelen?

 • Zou het geen opluchting zijn als alles op zijn plaats valt, zodat je eindelijk kunt ophouden te vechten met wat er is?


Dus, als je klaar bent om een echte doorbraak te ervaren, volg dan onze STEPS online training, waarin we al onze inzichten en tools delen zodat je de kracht kunt vinden om door die weerstand van oude overtuigingen te breken en je levensvisie te verwezenlijken.
Comments


bottom of page