top of page

Blijven of weggaan?



Vraag je je af of het tijd is om je job, je relatie of je woonplaats te verlaten? Veel mensen komen met dit dilemma naar ons toe. En uit persoonlijke ervaring weet ik hoe ondraaglijk het gevoel van onzekerheid is dat hiermee gepaard gaat.


Laat me beginnen met het delen van een perspectief waarvan ik denk dat het op zijn minst een eerste gevoel van opluchting zal brengen. Als het antwoord op je vraag nog steeds niet duidelijk is, dan is het nog geen tijd om te gaan. En dit is hoe je duidelijk kunt krijgen welke richting de juiste is, zodat je jezelf uit dit ongewisse kunt bevrijden.



Ten eerste, als de tijd rijp is, zal je niet langer twijfelen. Of in ieder geval zal je niet de weerstand van mogelijke spijt voelen wanneer je een actie onderneemt die tot verandering leidt. Je kunt wel een gevoel van verdriet hebben, maar je zult weten dat je, ondanks de uitdagingen, wel de juiste keuze hebt gemaakt.



Dat gevoel van twijfel dat je nu hebt, betekent dat je ziel nog iets van deze situatie wil leren, en het wil niet dat je verder gaat voordat je dat geleerd hebt. Maar hoe interpreteer je de boodschap die deze situatie voor je probeert duidelijk te maken?



Voor mij begint het altijd met naar binnen te keren. Je ziel probeert je altijd thuis te laten komen op die plek waar je je herinnert wat je waard bent, wat je kracht is en wie je écht bent. Elke situatie die dit uitdaagt is gewoon weer een poging van je ziel om je te laten zien wie je werkelijk bent.



Het is een vaak voorkomende gewoonte om precies het tegenovergestelde te doen wanneer de dingen niet goed gaan, en je partner, je baan of waar je woont de schuld te geven waarom de dingen zo slecht gaan. Hoewel ze er zeker deel van kunnen uitmaken, zal al je aandacht daarop richten je nooit naar huis leiden, naar je plaats van ware kracht. Als je die sterke, zelfverzekerde, krachtige versie van jezelf wilt vinden, die in een droomrelatie, -baan of -plek zit, moet je diegene confronteren die zich bang, ondergewaardeerd of machteloos voelt in de situatie waarin je je ongelukkig voelt.



Wanneer je die versie van jezelf ontmoet die zijn macht weggeeft aan de omstandigheden, heb je de kans om door de echte muur te breken die je in het ongewisse houdt.



Door aan te komen in je gevoel van heelheid, zul je naar je situatie kijken en die door heel andere ogen zien. Je zult zien of je partner, werk of woonplaats werkelijk datgene was waardoor je je ongelukkig voelde. En dan zul je weten of het tijd is om te vertrekken. Want iemand die in zijn kracht staat, verspilt geen seconde meer op een plek die niet volledig in overeenstemming is met zijn of haar werkelijke waarde.



Dus voordat je een stap zet, sta toe dat de gevoelens die deze situatie in je oproept je de scheuren in je fundament laten zien, zodat je je kunt herinneren wie je op je beste bent, en laat dat je dan leiden om de juiste stappen te nemen.



Als je een beetje hulp wilt om je triggers te transformeren, de juiste stappen te ondernemen en het leven te leiden dat past bij wie je werkelijk bent, begin dan met deze gratis challenge:




bottom of page