top of page

Trek de partner aan die bij jou past


Deze week is het Valentijnsdag. Je kan er tegen zijn en het een commercieel gedoe vinden. Of je kan er voor zijn en het zien als één groot Liefdesfeest.

Maar wat als je de ware nog niet gevonden hebt? Ook al ben je een happy single en heb je nog zo'n lieve vrienden en familie. Op Valentijn voel je je gewoon wat eenzaam. Want diep vanbinnen verlang je naar een fijne liefdesrelatie.

Maar hoe vind je de ware? In deze blog vertellen we jou wat werkt en niet werkt om de partner aan te trekken die bij jou past.

Wat niet werkt...

  • Een lijstje met verwachtingen Je kent het wel, je maakt een lijstje met alle eigenschappen waaraan jouw ideale partner moet voldoen: haarkleur, grootte, gewicht, persoonlijkheid, financiële toestand, hobby, humor... Je hebt een heel duidelijk beeld van de persoon waarvan je denkt dat die bij jou past. Maar heb je ook al eens zo'n persoon ontmoet, die aan alle aspecten van jouw lijstje voldoet, en toch klikt het niet? Of de 'chemie' is er niet? Zo'n lijstje maken heeft dus niet veel zin....

  • Je gelooft er niet meer in Misschien date je je rot en heb je al een paar mislukte relaties achter de rug waardoor je hopeloos wordt. Je zegt wel dat je openstaat om iemand te ontmoeten, maar diep vanbinnen geloof je niet meer dat het mogelijk is. Je gelooft ook niet dat je in staat bent om iemand aan te trekken die helemaal bij jou past. En daarom neem je misschien genoegen met iemand die niet perfect bij jou past.... Maar zo'n relatie is gedoemd om te mislukken!

  • Onderliggende angsten Mensen zijn er vaak niet bewust van, maar wat hen tegenhoudt om de ware te vinden, is angst. Angst voor de pijn, bindingsangst, verlatingsangst, angst voor bedrog, voor verlies, … En die angst houdt je onbewust tegen om je volledig open te stellen voor een liefdesrelatie. En bovendien, wat je aandacht geeft groeit. Dus als je aandacht (bewust of onbewust) gericht is op dingen waar je angst voor hebt, hoeveel kans is er dan denk je dat die angsten ook uitkomen?

  • Beperkende overtuigingen Op dezelfde manier als angst, zijn ook beperkende overtuigen een blokkade op jouw weg naar jouw ideale partner. Dit zijn gedachten die je vaak hebt over relaties, mannen of vrouwen... Vaak zijn het gedachten die je overgenomen hebt van je ouders, familie, vrienden, leraren enz. Als je als kind bijvoorbeeld vaak gehoord hebt van je moeder dat mannen allemaal bedriegers zijn... dan is de kans groot dat dit een diepere overtuiging is van jou. En hoe kun je nu een goede man aantrekken met zo'n overtuiging?

Wat werkt wel?

Leven vanuit passie, durven dromen en verlangen. Kan je alle verwachtingen, de lijstjes, het 'hoe' en het 'wat' loslaten? Daar wordt wel voor gezorgd! Kan je, ondanks je angsten en overtuigingen, geloven dat je de mogelijkheid hebt om de ware aan te trekken? Niet zoeken dus, maar naar jou toe laten komen. Het vraagt dus om bewust te worden van jouw onderliggende blokkades, zoals angsten en beperkende overtuigingen. En daarmee om te gaan zodat ze geen belemmering meer zijn.

Geef de hoop niet op, ook al heb je al veel ontgoochelingen achter de rug op relatievlak. Uit die mislukkingen heb je geleerd wat je NIET meer wilt, en daardoor weet je nu ook beter wat je WEL wilt. En dan gaat het niet over details, maar over hoe je je wilt voelen in een relatie. We leren vooral uit contrast en dus heb je contrast nodig in je leven om te leren en te groeien. Door geconfronteerd te worden met wat je niet wilt, groeit je verlangen naar een betere relatie. En hoe meer je je afstemt op dit verlangen, hoe groter de kans dat de relatie die je verlangt werkelijkheid wordt.

Wanneer je iedere relatie ziet als een opportuniteit om te groeien, dan zal je ook minder angst hebben om te falen. Want ook als het blijkt dat het niet de ware is, dan heb je toch weer iets geleerd. Je kunt dus dankbaar zijn voor de mogelijkheden die je krijgt om te leren en ernaar uitkijken vol nieuwsgierigheid i.p.v. je zorgen te maken.

En het allerbelangrijkste wat je kunt doen, is Liefde zijn en Liefde uitstralen.

Liefde in de vorm van dankbaarheid, vreugde, compassie, ...

En het begint met jezelf waardevol genoeg te vinden om geliefd te worden.

Dan straal je dit ook uit en trek je een geliefde aan die op dezelfde golflengte zit.

Hoe je dit allemaal concreet in de praktijk kunt brengen kan je leren in ons STEPS of Joy online programma (beschikbaar vanaf maart 2020).

Je krijgt er niet alleen dieper inzicht in hoe het allemaal werkt, maar ook eenvoudige technieken om:

  • je angst de baas te worden, zodat je de moed hebt om te doen wat je zo graag wilt doen

  • intuïtiever te worden, waardoor je zonder nadenken weet wat jouw weg is

  • je beperkende denkpatronen om te buigen en je gedachten voor jou te laten werken in plaats van tegen jou

  • de rijkdom van je gevoelsleven te ontdekken en te kiezen voor een goed gevoel, in elke situatie

  • de signalen van je lichaam te ontdekken, zodat je deze als GPS kunt gebruiken naar een vreugdevol leven

  • concrete stappen te zetten om vreugde te beleven en je verlangens te vervullen.

Zet een stap naar een vreugdevoller leven

Wil je je verlangens waarmaken? Elk moment in je leven kan je een blanco bladzijde beginnen om nieuwe keuzes te maken en andere resultaten in je leven te zien.

Maar je hebt een heldere kijk en een navigatiesysteem nodig. Bovenstaande kan je hierbij helpen maar als je een persoonlijke aanpak wenst dan kunnen we je begeleiden.

Wij kunnen je inzichten geven waar je zelf niet bij kunt. Je ontdekt waar je naartoe wilt en wat jou tegenhoudt. En we begeleiden jou stap voor stap naar meer vreugde in je leven.

Wat werkt wel en wat werkt niet voor jou? Laat het ons hieronder bij de reacties weten. Daar inspireer je ook weer anderen mee. Alvast bedankt!

bottom of page