top of page

Thai yoga massage, ervaar diepe ontspanning


Van alle massages die ik geef, hou ik misschien wel het meest van het geven van een Traditionele Thaise massage, of yoga massage.

Helaas zijn er weinig mensen die deze massage kiezen, wellicht omdat ze niet weten wat te verwachten of verkeerde verwachtingen hebben.

Nochtans heeft Thai Yoga Massage veel positieve effecten voor lichaam en geest. Benieuwd naar wat Thai Yoga Massage precies is? En wat de voordelen zijn?

(Classical Thai Massage © by Tara Angkor Hotel)

Een unieke vorm van massage

Na het ontvangen van een Thaise massage, zeggen mensen vaak: "Wow! Je bent dun maar zo sterk." De waarheid is dat ik niet echt zo sterk ben als ze denken. Ik gebruik mijn lichaamsgewicht in plaats van mijn spierkracht. Ik verplaats gewoon mijn lichaamsgewicht naar mijn handpalmen, duimen, knieën, enz. om druk uit te oefenen. Mijn lichaam is eigenlijk heel ontspannen tijdens een sessie en elke beweging wordt gecoördineerd met mijn ademhaling, waardoor ik kan ontspannen en de energie kan stromen.

Een traditionele Thaise massage is een diepe, volledige lichaamsbehandeling die begint aan de voeten en eindigt aan het hoofd. Met behulp van een reeks zachte, vloeiende oefeningen wordt het lichaam van de ontvanger verplaatst, losgemaakt en uitgerekt om de spierflexibiliteit en het bewegingsbereik te vergroten.

Deze unieke vorm van massage heeft ook invloed op de energetische kant, en herstelt de energiestroom door het lichaam met acupressuur op de Zen-energielijnen van het lichaam, gericht op harmonisatie en stimulering. De Thaise techniek verschilt van een gewone massage doordat de cliënt volledig gekleed is en er geen oliën worden aangebracht.

Oorsprong

Traditionele Thaise massage heeft z'n oorsprong ongeveer 2500 jaar geleden in India, in tijden van ayurvedische en yogische genezing.

Het werd als een medische praktijk overgebracht naar Thailand door een beroemde Indiase arts "Jivaka Kumar Baccha", de persoonlijke arts van de Boeddha en de arts van de monniken in de kloosters van die tijd.

Het onderwijzen en delen van generatie op generatie en van meester tot student heeft van deze massage de intuïtieve helende kunst gemaakt die ze nu is.

Samen met kruidengeneeskunde, voeding en spirituele beoefening, vormt Thaise massage de kern van de traditionele Thaise geneeskunde, een spirituele praktijk, nauw verbonden met de leer van de Boeddha.

Voordelen van Thai yoga massage?

Thaise yogamassage bevat veel yogahoudingen, zoals voorwaartse buigingen, achterwaartse buigingen, torsies, cobra enz.

Door middel van ritmische druk op bepaalde punten en energielijnen in het lichaam, de yoga-stretchings van spieren en gewrichtsmanipulatie, kunnen blokkades worden vrijgemaakt en de energie in de natuurlijke stroom worden hersteld.

Door het lichaamsgewicht, de juiste houding en de handen, duimen, ellebogen, knieën, voeten en onderarmen te gebruiken, kan de massage diep in de interne organen en het zachte weefsel doordringen. Omdat deze massage werkt op de verschillende lichaamslagen (koshas) werkt de ontspanning op een emotioneel, energetisch en fysiek niveau. Bovenal is Thaise massage een sacrale, liefdevolle helende dans, waarin twee mensen samenkomen om te genezen en te worden genezen.

Deze dynamische therapie biedt vele voordelen:

  • Helpt het lichaam te ontgiften en versterkt het immuunsysteem

  • Verhoogt de bloedcirculatie en verlaagt de bloeddruk

  • Ideaal voor spierontspanning, verhoogt de flexibiliteit in spieren en verhoogt de mobiliteit

  • Verbetert de houding, balanceert, corrigeert lichaamsuitlijningen en lost energieblokkades op

  • Versterkt gewrichten en bestrijdt ziekten, waaronder chronische gewrichtsproblemen

  • Vermindert en verlicht stress en angst

  • Helpt het energieniveau te verhogen

Wanneer ik Thaise yogamassage geef, ga ik in een meditatieve staat en heb ik het gevoel dat alles stroomt. Een behandeling van 90 minuten gaat heel snel voorbij en als het voorbij is, voelen de cliënt en ikzelf ons ontspannen en toch energiek.

De toepassing van METTA (liefdevolle vriendelijkheid) en VIPASSANA (meditatie van inzicht) stelt zowel de gever als de ontvanger in staat om energiekanalen te openen en te genezen.

Love is the answer

In deze video's zie je twee van mijn leraars aan het werk.

Wil je deze Thaise massage ook eens uitproberen? Boek hier jouw massage!

Jouw comments leveren mij en anderen weer mooie inzichten, dus laat iets achter :-)

bottom of page